Chi-Qonglessen in Uffelte

Ieder jaar begint er in september, na de zomerstop, weer een nieuwe serie Chi-Qonglessen in de boerderij De Uelenspieghel (spiritueel en kunstzinnig centrum), Winkelsteeg 5, 7975 PV Uffelte. Zie voor de actuele informatie de agenda van deze site of de agenda van boerderij De Uelenspieghel.

Achtergrond

Chi QongChi Qong is een eeuwenoude Chinese bewegingsleer die in China naast de Tai Chi Chuan veel beoefend wordt en meer en meer ook in andere landen (Tai Chi Chuan is de vechtsport‘kunst’, die pas veel later uit de Chi Qong ontwikkeld is).

Chi Qong omvat onder andere een oefenprogramma met zachte en vloeiende bewegingen die harmonie en evenwicht brengen, het immuunsysteem en het lichaam versterken en de gezondheid bevorderen en stress verminderen.

watervalIn de oefeningen gaat het vooral om het leren werken met ‘Chi’ (= de vitale levensenergie, die overal om ons heen en in ons lichaam aanwezig is).

Ziek zijn betekent in de meeste gevallen dat ergens de energie geblokkeerd is (de accupunctuur werkt met dezelfde principes, ruimt de blokkades in de meridianen op zodat de Chi weer vrij kan stromen).
Met de Chi Qong gaan we zelf hiermee aan het werk door middel van de al eerder genoemde langzame en vloeiende bewegingen.
De oefeningen zijn meestal erg eenvoudig uit te voeren, in staande houding.

Chi Neng Qigong
Chi Neng Qigong is een bijzonder effectieve Chi Qong- stijl, ontwikkeld door dr Pang Ming, die zowel Chinees als Westers arts is en Chi Qong-meester.
De Chi Neng Qigong is vooral gericht op het herstellen van de gezondheid, met een hoog genezingspercentage. Je leert je lichaam te voeden met Chi, de vitale universele levensenergie en je blokkades op te ruimen zodat de Chi weer vrij kan stromen.

Interesse? Bel of sms: 06-30748100.