Een project in Frankrijk

In het jaar 2009 is door Prema Rotermundt en Wouter van Meekeren het initiatief genomen tot het opzetten van een leef-/woongemeenschap in Frankrijk op ecologische basis, dat tegelijkertijd een spiritueel/educatief vakantie- en cursussencentrum zou gaan worden (met minicampinkje). Inmiddels is het pand, dat zij op het oog hadden, aangekocht in augustus 2010 en zijn de plannen vergevorderd. Het project heeft de naam ‘Maison Rosa Alba’ gekregen. Voorlopig moet er nog heel veel werk gebeuren, niet alleen aan het huis, maar ook in de tuin. Het omliggende terrein omvat namelijk niet alleen een siertuin, maar ook de mogelijkheid tot het aanleggen van een moestuin en een boomgaard.
Medefinanciers zijn in verband met de verbouwing en de aanleg van de tuinen nog steeds zeer welkom.
Iedereen wordt van harte uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen of een handje mee te helpen (tuin, huis schilderen, ideeën aandragen enzovoort).

Het huis Maison Rosa Alba bevindt zich in Sarrey, een klein dorpje in de Haute-Marne, niet ver van de plek waar Prema jarenlang gewoond heeft. Voor wie dat wat zegt: het ligt vlakbij Montigny-le-Roy en Langres, aan de Route du Soleil.

Helaas heeft Prema zich wegens gezondheidsredenen teruggetrokken uit dit project.
Informatie bij Wouter van Meekeren, 06-39104841, of info@maison_rosa_alba.nl.

Hieronder volgen wat foto’s.

Rosa Alba - de voorgevel

De voorgevel van Maison Rosa Alba
Meer zien? Klik hieronder op een miniatuurtje.

De voorgevel
De voorgevel

De voortuin
De voortuin

De kopse kant
De kopse kant

De kopse kant
De kopse kant

De straat
De straat

Het dorp
Het dorp

De achtertuin
De achtertuin


De achtertuin
De achtertuin